Személyi kölcsönSzemélyi kölcsönHirdetés

Határozott munkaviszonnyal kaphatok hitelt?

2019.12.07.
Szerző: akolcson.hu
Utoljára módosítva: 2021. szeptember 22. 09:31

Néhány évvel ezelőtt még bevett szokás volt, hogy a hitelfelvétel kritériumai között az szerepelt: „legalább három hónapos, határozatlan idejű munkaszerződés”, a határozott munkaviszonnyal rendelkezőket pedig automatikusan elutasították, ám változott a helyzet, és jó okkal.

Határozott munkaviszonnyal kaphatok hitelt?

A nagyobb cégek ma már sokkal inkább preferálják a határozott munkaviszonyt, mint a határozatlant. Ezt a tendenciát a kisebb vállalkozások is átveszik. A határozott idejű munkaszerződéseket általában félévente-évente meg szokták hosszabbítani, így az alkalmazotti státusz tulajdonképpen folyamatos, csupán szakaszokra van osztva. A változásokat természetesen kénytelen a bankszektor is követni, hiszen ha nem tenné, hamar elveszítené azok körét, akik hitelképesek, és mivel alapvetően üzleti céllal folyósítanak kölcsönöket, ez a pénzintézetek profitjának erőteljes csökkenését vonná maga után.

Kattints ide a legjobb kölcsön ajánlatokért.

Az egyenjogúság viszont még nem valósult meg, és igazából ez sem meglepő, hiszen az ilyen szerződéseket máshogy kell kezelni. Ha határozott munkaviszonnyal szeretnél hitelt felvenni, akkor alkalmazkodnod kell a bankok által támasztott feltételekhez, amiket azonban nem lehetetlenség teljesíteni. A munkaviszony időtartamánál például nem azt írják elő, hogy mióta legyen érvényben, hanem azt, hogy még meddig tartson; magyarországi munkaviszony esetén ez általában 1 év, külföldinél 2 év. Ha ez nem megoldható, akkor is van kibúvó, hiszen a félévente hosszabbított szerződések esetén az a kitétel, hogy legalább már egy hosszabbítás legyen. Lehet olyan kritérium is, miszerint be kell szerezned a munkáltatódtól egy szerződés-hosszabbítási szándéknyilatkozatot, de ez nem általános.

Azt tanácsoljuk, hogy ha határozott munkaviszonnyal rendelkezel, és hitelt szeretnél felvenni, előtte mindenképp kérj tanácsot egy hitelszakértőtől, vagy a választott bank ügyintézőjétől, hogy megbizonyosodhass arról: a határozott munkaviszonyod nem akadálya a hitelfelvételnek.

Mielőtt azonban belevágnál a hitelfelvételbe, mindenképp hasonlítsd össze az elérhető legjobb ajánlatokat oldalunk segítségével, hogy megtalálhasd a legjobb konstrukciót! Amennyiben kérdésed lenne, vedd fel velünk a kapcsolatot megadott elérhetőségeink egyikén! Tekintsd meg partnerünk legjobb személyi kölcsön és lakáshitel ajánlatait is.

Az oldalon megjelent írás kifejezetten informáló jellegű és kizárólag a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. mint a szerzőknek a véleményét jeleníti meg. A szerzők ezen véleményüket az előzetes szakmai tájékozódásuk és az akkor elérhető legrészletesebb információk alapján fogalmazták meg és jelenítik meg a közzétett írásban, ennek ellenére a szöveg tartalmazhat az olvasás napján már elavult és/vagy már nem a valóságnak mindenben megfelelő adatokat. Ennek megfelelően a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. a tévedés jogát teljes mértékben fenntartják, a fenti megfogalmazás semmilyen módon és formában nem tekinthető a tények egyértelmű megjelenítésének. Kérjük a döntése meghozatala előtt feltétlenül tájékozódjon és kérjen szakmai segítséget.

Ajánlataink

Archívum

Ajánlott hitelek

Provident Start kölcsön

THM

13,2%

Futamidő

19 hét

Hitelösszeg

100.000 Ft - 300.000 Ft

Promóció

CIB Előrelépő Személyi Kölcsön - „A” ügyfélminősítés

THM

12,07% - 18,65%

Futamidő

12 - 96 hó

Hitelösszeg

300.000 - 15.000.000 Ft

Promóció

Minősített Fogyasztóbarát Személyi Hitel

THM

12,67% - 14,92%

Futamidő

36 - 84 hó

Hitelösszeg

3.000.000 Ft - 10.000.000 Ft

Promóció

További blogbejegyzések

Van már kölcsönöd, de ingatlanhitelt szeretnél felvenni?

Van már kölcsönöd, de ingatlanhitelt szeretnél felvenni?

2020.10.18.

Az, hogy van már egy kölcsönöd, nem jelenti azt, hogy ne vehetnél fel egy újabbat is, ami akár ingatlanhitel is lehet. Egyetlen dologra kell csak odafigyelned: a JTM szabályozásra, ami akár meg is akadályozhatja a terveid megvalósulását.

Tovább olvasom
Lakáshitel, vagy lakáslízing? Melyik a jobb?

Lakáshitel, vagy lakáslízing? Melyik a jobb?

2020.05.08.

Ingatlant vásárolnál, de nincs rá fedezeted? Többféle lehetőséged is van: választhatsz, hogy lakáshitel, vagy lakáslízing segítségével oldod meg ezt a problémát. Mindkettőnek vannak előnyei a másikhoz képest, így könnyen kiderülhet számodra is, hogy melyiket kell választanod.

Tovább olvasom
A legjobb lakáshitel ajánlatok egy helyen

A legjobb lakáshitel ajánlatok egy helyen

2019.10.31.

Aki érdeklődik a lakáshitelek iránt, az tudja, hogy rengetegféle van belőlük, és egy laikus számára nagyon nehezen átláthatóak. Oldalunk viszont azért jött létre, hogy segítséget nyújtson ebben. Az alábbiakban kifejtjük, hogy mit találhatsz nálunk, ha most jársz itt először.

Tovább olvasom
Egyszerűsített eljárásban igényelhetőek a kölcsönök!

Egyszerűsített eljárásban igényelhetőek a kölcsönök!

2020.05.29.

A koronavírus-járvány miatt a bankok egyszerűsített eljárással kínálják a kölcsöneiket, és ez gyakorlatilag az összes hiteltermékre igaz a személyi kölcsönöktől a jelzáloghitelekig. Az előbbieknél ugyan nem szembetűnő a változás, ám az utóbbiak esetében akad néhány fontos különbség, amivel érdemes tisztában lenned, ha mostanában szeretnél ingatlant vásárolni.

Tovább olvasom

További hírek a hirnavigator.hu támogatásával