Személyi kölcsönSzemélyi kölcsönHirdetés

GYES, GYED és egyéb jövedelem elég a hitelfelvételhez?

2020.12.07.
Szerző: akolcson.hu
Utoljára módosítva: 2021. szeptember 21. 20:29

Röviden: nem. De ne gondold, hogy ennyivel elintézzük a dolgot, hiszen mindig vannak kiskapuk, amikkel megoldásra juthatsz, ezért egyrészt kifejtjük neked, hogy miért is nem elég a GYES és a GYED a hitelfelvételhez, másrészt elmondjuk, hogy mit tehetsz, ha ebben a helyzetben vagy.

GYES, GYED és egyéb jövedelem elég a hitelfelvételhez?

Több irányból kell megközelítenünk ezt a kérdést, mert a hitel típusa és a hitelfelvétel módja szerint is más-más eredményt kaphatunk. GYES, GYED, illetve a hasonló bevételek esetén a személyi kölcsön felvétele egy banknál sem lehetséges, mivel ezek nem fogadhatóak el jövedelemként, de ha ez nem lenne elég, minden esetben megadnak egy minimális jövedelmet, ami a kölcsön igényléséhez kell, ez pedig többnyire 80-100.000 forint; a GYES és a GYED összege ennél lényegesen alacsonyabb.

Itt jön a kiskapu, amit fentebb ígértünk: a társigénylő bevonása! Ha a GYES-en, vagy GYED-en lévő kismama társigénylőként szerepel a hitelügyletben, akkor már elfogadható jövedelemnek számít a gyermekei után kapott támogatás. Fontos viszont, hogy ez csak jelzálog alapú kölcsönök esetében igaz, viszont az nem kikötés, hogy csak lakáscélú, vagy csak szabad felhasználású lehet. Ebben az esetben ugyanis a pénzintézetek számolnak a GYES és GYED összegével is, aminek köszönhetően kedvezőbb hitelminősítési kategória érhető el, mint nélküle. A GYES és GYED összege ugyanis kiegészíti a háztartás jövedelmét, és a jövedelemvizsgálaton kedvezőbb kamat, sőt, akár magasabb hitelösszeg is elérhető így.

Jó, ha tudod, hogy nem csak a GYES és a GYED, de az árvaellátás, a családi pótlék, a főállású anyasági jövedelem, a gyermektartás, illetve a napidíj sem fogadható el önálló és egyedüli jövedelemként akkor, ha hitelt szeretnél felvenni, azonban annak nincs akadálya, hogy kiegészítő jövedelemként, a főadós munkaviszonyból származó, legalább a minimálbér összegét elérő jövedelme mellett beszámítsák a háztartás teljes jövedelmébe.

Oldalunkon könnyen megtalálod azokat a hiteleket, amiket a fenti formában igénybe tudsz venni.

Az oldalon megjelent írás kifejezetten informáló jellegű és kizárólag a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. mint a szerzőknek a véleményét jeleníti meg. A szerzők ezen véleményüket az előzetes szakmai tájékozódásuk és az akkor elérhető legrészletesebb információk alapján fogalmazták meg és jelenítik meg a közzétett írásban, ennek ellenére a szöveg tartalmazhat az olvasás napján már elavult és/vagy már nem a valóságnak mindenben megfelelő adatokat. Ennek megfelelően a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. a tévedés jogát teljes mértékben fenntartják, a fenti megfogalmazás semmilyen módon és formában nem tekinthető a tények egyértelmű megjelenítésének. Kérjük a döntése meghozatala előtt feltétlenül tájékozódjon és kérjen szakmai segítséget.

Ajánlataink

Archívum

Ajánlott hitelek

Provident Start kölcsön

THM

13,2%

Futamidő

19 hét

Hitelösszeg

100.000 Ft - 300.000 Ft

Promóció

CIB Előrelépő Személyi Kölcsön - „A” ügyfélminősítés

THM

12,07% - 18,65%

Futamidő

12 - 96 hó

Hitelösszeg

300.000 - 15.000.000 Ft

Promóció

Minősített Fogyasztóbarát Személyi Hitel

THM

15,41% - 15,67%

Futamidő

36 - 84 hó

Hitelösszeg

3.000.000 Ft - 10.000.000 Ft

Promóció

További blogbejegyzések