GYES, GYED és egyéb jövedelem elég a hitelfelvételhez?

Röviden: nem. De ne gondold, hogy ennyivel elintézzük a dolgot, hiszen mindig vannak kiskapuk, amikkel megoldásra juthatsz, ezért egyrészt kifejtjük neked, hogy miért is nem elég a GYES és a GYED a hitelfelvételhez, másrészt elmondjuk, hogy mit tehetsz, ha ebben a helyzetben vagy.

Több irányból kell megközelítenünk ezt a kérdést, mert a hitel típusa és a hitelfelvétel módja szerint is más-más eredményt kaphatunk. GYES, GYED, illetve a hasonló bevételek esetén a személyi kölcsön felvétele egy banknál sem lehetséges, mivel ezek nem fogadhatóak el jövedelemként, de ha ez nem lenne elég, minden esetben megadnak egy minimális jövedelmet, ami a kölcsön igényléséhez kell, ez pedig többnyire 80-100.000 forint; a GYES és a GYED összege ennél lényegesen alacsonyabb.

Itt jön a kiskapu, amit fentebb ígértünk: a társigénylő bevonása! Ha a GYES-en, vagy GYED-en lévő kismama társigénylőként szerepel a hitelügyletben, akkor már elfogadható jövedelemnek számít a gyermekei után kapott támogatás. Fontos viszont, hogy ez csak jelzálog alapú kölcsönök esetében igaz, viszont az nem kikötés, hogy csak lakáscélú, vagy csak szabad felhasználású lehet. Ebben az esetben ugyanis a pénzintézetek számolnak a GYES és GYED összegével is, aminek köszönhetően kedvezőbb hitelminősítési kategória érhető el, mint nélküle. A GYES és GYED összege ugyanis kiegészíti a háztartás jövedelmét, és a jövedelemvizsgálaton kedvezőbb kamat, sőt, akár magasabb hitelösszeg is elérhető így.

Jó, ha tudod, hogy nem csak a GYES és a GYED, de az árvaellátás, a családi pótlék, a főállású anyasági jövedelem, a gyermektartás, illetve a napidíj sem fogadható el önálló és egyedüli jövedelemként akkor, ha hitelt szeretnél felvenni, azonban annak nincs akadálya, hogy kiegészítő jövedelemként, a főadós munkaviszonyból származó, legalább a minimálbér összegét elérő jövedelme mellett beszámítsák a háztartás teljes jövedelmébe.

Oldalunkon könnyen megtalálod azokat a hiteleket, amiket a fenti formában igénybe tudsz venni.

Provident kölcsön Provident kölcsön Hirdetés

Ajánlott hitelek

MKB Mosoly Személyi kölcsön

THM

7,2% - 13,8%

Futamidő

24 - 84 hó

Hitelösszeg

300.000 Ft - 7.000.000 Ft

§

MKB Mosoly Személyi kölcsön

Prémium Kölcsön

THM

18,9%

Futamidő

12 - 84 hó

Hitelösszeg

800.000 - 2.990.000 Ft

§

Prémium Kölcsön

Provident Havi Kölcsön

THM

24,6%

Futamidő

30 hó

Hitelösszeg

600.000 Ft - 1.500.000 Ft

§

Provident Havi Kölcsön