Fontos változások a bankolásban 2021-ben

Mint minden évben, 2021-ben is megérkeztek a változások a bankolásban, és persze minden másban is; az alábbiakban viszont csak a pénzügyekről olvashatsz.

2020-ban mindenki egyszerre tapasztalta meg, mit jelent a kényszerváltozás fogalma: egyszerűen muszáj volt változtatnunk az életvitelünkön, ha el akartuk kerülni a súlyosabb problémákat. Úgy tűnik, hogy hamarosan visszatérnek a megszokott mindennapok, ám vannak dolgok, amik már nem lesznek ugyanazok. Szerencsére többségében pozitív a változás, ami még a tavalyi évben kezdődött el, és a változások a bankolásban ezek közé tartoznak.

A legfontosabb változások a bankolásban

Már korábban is volt lehetőség az interneten keresztül történő ügyintézésre, sőt, a komplett hitelfelvétel is megoldható volt tisztán online a személyi kölcsönök esetében, ám mostanra lényegesen többen lettek az online megoldások. 2021-ben már arra is van lehetőség, hogy lakáshitelt igényelj online, és csak a szerződéskötés miatt kell majd bemenned a bankfiókba. Ezzel együtt számos új szolgáltatás is bevezetésre kerül az év folyamán, melyek szintén könnyebbé teszik majd a banki ügyek intézését.

Fontos újdonság, hogy idén megjelennek a Minősített, Fogyasztóbarát Személyi Kölcsönök, amelyek kedvezményes és kényelmes hitelfelvételt tesznek lehetővé. A kétfaktoros azonosításnak köszönhetően az online, bankkártyás vásárlások még biztonságosabbá válnak, és ez szintén idén kerül bevezetésre, emellett pedig lassan, de biztosan közelítünk ahhoz a ponthoz, amikor a készpénzforgalom kisebbségbe kerül a bankkártyás fizetésekhez képest, ugyanis január 1.-től már szinte mindenhol lennie kell banki terminálnak.

További változások a bankoláson túl

Januártól indult el az Otthonfelújítási Támogatás, amely 2022. december 31.-ig vehető igénybe; ezzel bővebben már foglalkoztunk itt, a blogunk hasábjain. Emellett egy kamattámogatott otthonfelújítási hitelt is igénybe lehet venni, amelynek THM értéke 3,55%. Meg kell még említenünk a fizetési moratóriumot, amely elviekben 2021. január 1.-vel szűnt volna meg, és csak egy kisebb társadalmi csoport számára maradt volna elérhető, ám a kormány máshogy döntött: 2021. június 30.-ig változatlan formában hosszabbította meg a koronavírus-járvány miatt bevezetett fizetési moratóriumot.

Provident kölcsön Provident kölcsön Hirdetés

Ajánlott hitelek

CIB Előrelépő Személyi Kölcsön - AKTÍV120

THM

11,73%

Futamidő

12 - 84 hó

Hitelösszeg

300.000 Ft - 8.000.000 Ft

§

CIB Előrelépő Személyi Kölcsön - AKTÍV120

Megújuló Hitel

THM

20,74 - 24,60%

Futamidő

13-57 hónap

Hitelösszeg

100.000 - 1.500.000 Ft

§

Megújuló Hitel

MKB Mosoly Személyi kölcsön

THM

7,2% - 13,8%

Futamidő

24 - 84 hó

Hitelösszeg

300.000 Ft - 7.000.000 Ft

§

MKB Mosoly Személyi kölcsön