Személyi kölcsönSzemélyi kölcsönHirdetés

Fogyasztóbarát Lakáshitel – ez mit is jelent?

2019.05.27.
Szerző: akolcson.hu
Utoljára módosítva: 2021. szeptember 22. 13:41

Az elmúlt években gyakran hallhattunk a „Minősített Fogyasztóbarát Lakáshitel” minősítésről, viszont azt, hogy mit is jelent, már csak kevesen tudták volna elmondani. Mi most összefoglaljuk Neked, hogy ez mit is takar, így könnyen eldöntheted, hogy erre van-e szükséged!

Fogyasztóbarát Lakáshitel – ez mit is jelent?

A Fogyasztóbarát Lakáshitel minősítést a Magyar Nemzeti Bank adja ki az olyan hiteltermékeknek, amik megfelelnek a feltételeknek. Alapvető, hogy a Minősített Fogyasztóbarát Lakáshiteleknek forint alapúaknak kell lenniük, de ezen felül is van pár kritérium, amit szükséges teljesíteni. Kizárólag olyan törlesztés megengedett, amelynek egyenlőek a havi törlesztőrészletei; ezt nevezzük annuitásos törlesztésnek. A kamatperiódus hossza 5, 10, vagy 15 év lehet, és a futamidő végéig tartó kamatrögzítés szintén elvárás. A hitelbírálati határidő az értékbecslés rendelkezésre állásától számított maximum 15 munkanap lehet, ezt túllépni nem szabad. A folyósítási határidő pedig a folyósítási feltételek teljesítésétől számított maximum 2 munkanap lehet, tehát a hitelügyintézésnek minél gyorsabbnak kell lennie. Nézd meg a további információt itt, kattints ide!

A bank referenciaértékéhez viszonyított kamatfelár nem haladhatja meg a 3,5%-ot, a folyósításig felmerülő és az előtörlesztéshez kapcsolódó díjak pedig rögzítettek és fixek. A folyósítási díj maximum a hitelösszeg 0,75%-a, de legfeljebb 150.000 forint lehet, emellett az előtörlesztési díj nem haladhatja meg az előtörlesztett összeg 1%-át, lakástakarék-pénztári betétből pedig a szerződés szerint elérhető megtakarítás, a hozzá kapcsolódó állami támogatás és az azokra jóváírt kamat mértékéig az előtörlesztés díjmentes kell, hogy legyen. Csak akkor kaphatja meg egy lakáshitel a minősítést, ha ezeket a feltételeket maradék nélkül teljesíti, épp emiatt nem sok bank mondhatja el magáról, hogy rendelkezik ilyen hiteltermékkel. Viszont egyre több! Ezek a kritériumok nem teljesíthetetlenek, és szerencsére bővül azoknak a pénzintézeteknek a köre, akik fontosnak tartják azt, hogy a legjobbat nyújthassák az ügyfeleiknek. Partnerünk ajánlatait is érdemes megnézni, kattints ide.

Ha Te is Minősített Fogyasztóbarát Lakáshitelt vennél fel, hadd adjunk egy tanácsot: ne siesd el! Könnyen találhatsz olyan hitelkonstrukciót a bankok kínálatában, ami jobban megfelel az igényeidnek, és ebben oldalunk is a segítségedre lesz! Hasonlítsd össze a legjobb ajánlatokat nálunk, és ha kérdésed van, tedd fel nekünk megadott elérhetőségeinken!

Az oldalon megjelent írás kifejezetten informáló jellegű és kizárólag a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. mint a szerzőknek a véleményét jeleníti meg. A szerzők ezen véleményüket az előzetes szakmai tájékozódásuk és az akkor elérhető legrészletesebb információk alapján fogalmazták meg és jelenítik meg a közzétett írásban, ennek ellenére a szöveg tartalmazhat az olvasás napján már elavult és/vagy már nem a valóságnak mindenben megfelelő adatokat. Ennek megfelelően a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. a tévedés jogát teljes mértékben fenntartják, a fenti megfogalmazás semmilyen módon és formában nem tekinthető a tények egyértelmű megjelenítésének. Kérjük a döntése meghozatala előtt feltétlenül tájékozódjon és kérjen szakmai segítséget.

Ajánlataink

Archívum

Ajánlott hitelek

Provident Start kölcsön

THM

13,2%

Futamidő

19 hét

Hitelösszeg

100.000 Ft - 300.000 Ft

Promóció

CIB Előrelépő Személyi Kölcsön - „A” ügyfélminősítés

THM

12,07% - 18,65%

Futamidő

12 - 96 hó

Hitelösszeg

300.000 - 15.000.000 Ft

Promóció

Minősített Fogyasztóbarát Személyi Hitel

THM

15,41% - 15,67%

Futamidő

36 - 84 hó

Hitelösszeg

3.000.000 Ft - 10.000.000 Ft

Promóció

További blogbejegyzések

Mit takar a hitelbiztosítéki érték?

Mit takar a hitelbiztosítéki érték?

2019.08.29.

Jogosan tettétek fel nekünk a fenti kérdést, mert még nem foglalkoztunk vele itt, a blogon. Nézzük tehát át együtt, hogy konkrétan mit takar a hitelbiztosítéki érték, hol használatos, és miért lényeges tisztában lenni vele!

Tovább olvasom
Adósságrendező hitel Erste

Adósságrendező hitel Erste

2019.05.06.

Adósságrendező hitelt szinte minden banknál lehet igényelni, de a feltételek nem mindenhol ugyanazok. Mi most az adósságrendező hitel Erste Banknál felvehető változatát vesézzük ki.

Tovább olvasom
Hitel gyorsan? Mi az elindítási folyamat és az időhatár?

Hitel gyorsan? Mi az elindítási folyamat és az időhatár?

2018.12.21.

Ha nagyon sürgősen szeretnél pénzhez jutni, akkor két lehetőséged van. Kölcsönkérsz egy baráttól, rokontól, ismerőstől, vagy egy bankhoz fordulsz. Ha az előbbi nem megoldható, akkor marad az utóbbi, de nem kell aggódnod; a hitel gyorsan folyósításra kerül, bizonyos esetekben akár a pár óra alatt!

Tovább olvasom
Gyorskölcsön igénylésének folyamata

Gyorskölcsön igénylésének folyamata

2018.01.03.

Gyorskölcsön igénylésének a lehetősége, már online pár kattintással elérhető, de nézzük meg pontosan a folyamatot.

Tovább olvasom

További hírek a hirnavigator.hu támogatásával