Személyi kölcsönSzemélyi kölcsönHirdetés

Fellendült a személyi kölcsönök igénylése

2021.09.02.
Szerző: akolcson.hu
Utoljára módosítva: 2021. szeptember 21. 10:18

A személyi kölcsönök igénylése lassan visszatér a régi kerékvágásba, és bár messze még a krízis vége, látszik a fény az alagút végén.

Fellendült a személyi kölcsönök igénylése

A koronavírus-járvány az élet minden területére, így a személyi kölcsönök igénylésére is rányomta a bélyegét, de úgy tűnik, hogy immáron fellendülőben a hitelpiac – még a kamatemelés ellenére is. A legutóbbi lezárások bejelentésekor, a 2020-as év végén a személyi kölcsönök igénylése megtorpant, sőt, visszaesett, ám januártól kezdődően újra emelkedésnek indult, és ez a tendencia mostanáig töretlen. Májusra sikerült elérni a járvány felbukkanása előtti szintet, júniusban pedig meghaladni azt, így mondhatjuk, hogy a statisztikák szerint minden a legnagyobb rendben. De vajon valóban így van, illetve lesz is?

A személyi kölcsönök piacának helyzete

A személyi kölcsönök piacát látványosan megviselte a pandémia: 2019-ben jellemzően havi 35 és 55 milliárd forint között ingadozott a személyi kölcsönök igénylésének összesített összege, de a járvány kitörését követően, 2020 áprilisában ez az összeg 13,3 milliárd forintra zuhant vissza, és tartósan alacsony szinten mozgott még nagyon sokáig. Ez persze a korlátozásoknak, illetve a vírusról való tudásunk hiányosságainak volt köszönhető, ám amint bevezették a legtöbb banknál az online ügyintézést, ismét megindult felfelé az igénylések száma.

Mi várható a továbbiakban?

A jövőbe nem látunk, de van egy olyan sejtésünk, hogy nem lesz minden olyan egyszerű, mint ahogy azt a statisztikák, illetve az elemzők gondolják. Elméleti síkon a piac élénkülését okozhatja, hogy több nagy pénzügyi szolgáltató is megteremtette a tisztán online igénylés lehetőségét, miközben a lakosság nagyobb költési hajlandósága és a tartós fogyasztási cikkek áremelkedése további személyi kölcsönök igénylését okozhatja, de az Otthonfelújítási Program is hasonló hatással lehet a hitelpiacra. A koronavírus Delta-variánsának megjelenése, illetve a szakemberek negyedik hullámra való felkészülése azonban még átírhatja a terveket, sőt, mindent megváltoztathat.

Ha szeretnél személyi kölcsönt igényelni, tekintsd meg ajánlatainkat, válassz, majd indítsd el az igénylést online, mindössze néhány kattintással!

Az oldalon megjelent írás kifejezetten informáló jellegű és kizárólag a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. mint a szerzőknek a véleményét jeleníti meg. A szerzők ezen véleményüket az előzetes szakmai tájékozódásuk és az akkor elérhető legrészletesebb információk alapján fogalmazták meg és jelenítik meg a közzétett írásban, ennek ellenére a szöveg tartalmazhat az olvasás napján már elavult és/vagy már nem a valóságnak mindenben megfelelő adatokat. Ennek megfelelően a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. a tévedés jogát teljes mértékben fenntartják, a fenti megfogalmazás semmilyen módon és formában nem tekinthető a tények egyértelmű megjelenítésének. Kérjük a döntése meghozatala előtt feltétlenül tájékozódjon és kérjen szakmai segítséget.

Ajánlataink

Archívum

Ajánlott hitelek

Provident Start kölcsön

THM

13,2%

Futamidő

19 hét

Hitelösszeg

100.000 Ft - 300.000 Ft

Promóció

CIB Előrelépő Személyi Kölcsön - „A” ügyfélminősítés

THM

12,07% - 18,65%

Futamidő

12 - 96 hó

Hitelösszeg

300.000 - 15.000.000 Ft

Promóció

Minősített Fogyasztóbarát Személyi Hitel

THM

12,67% - 14,92%

Futamidő

36 - 84 hó

Hitelösszeg

3.000.000 Ft - 10.000.000 Ft

Promóció

További blogbejegyzések

Személyi kölcsön feltételei, általános ismeretek

Személyi kölcsön feltételei, általános ismeretek

2019.02.28.

A személyi kölcsön egy szabad felhasználású, fedezet nélküli hitelkonstrukció, általában nem túl hosszú futamidővel. Az igénylése viszonylag egyszerű, és mivel roppant népszerű, számos banknál megtalálható. A személyi kölcsönnek feltételei is vannak, mint minden hitelkonstrukciónak, de lényegesen könnyebben teljesíthetőek, mint például egy ingatlanfedezetű hitel esetében.

Tovább olvasom
300.000 Ft gyorsan, egyszerűen, a MiniKölcsönnel!

300.000 Ft gyorsan, egyszerűen, a MiniKölcsönnel!

2019.05.14.

Egy kisebb összeget, 300.000 Ft-ot szeretnél igényelni? Nem akarsz belebonyolódni az ügyintézésbe, ráadásul minél hamarabb szeretnél hozzájutni? Akkor a MiniKölcsön neked való!

Tovább olvasom
Legjobb autóhitelt keresed?

Legjobb autóhitelt keresed?

2019.04.29.

Autót szeretnél vásárolni, és ehhez a legjobb autóhitelt keresed? Szinte minden pénzintézetnél találhatsz olyan hitelt, amit autóvásárlásra kínálnak, így a választék bőséges, neked csak döntened kell, hogy melyikre adod le az igénylésedet. Van azonban néhány szempont, amit érdemes figyelembe venni még a hitel felvétele előtt, ugyanis ezek alapján dől el, hogy jól jársz-e a hitelügylettel.

Tovább olvasom
Folyószámlahitel, vagy személyi kölcsön: melyik a jobb választás?

Folyószámlahitel, vagy személyi kölcsön: melyik a jobb választás?

2022.12.26.

Folyószámlahitelt, vagy személyi kölcsönt érdemesebb igényelni a céljaink megvalósításához? Az alábbiakból kiderül!

Tovább olvasom

További hírek a hirnavigator.hu támogatásával