Személyi kölcsönSzemélyi kölcsönHirdetés

Babaváró hitelt vagy piaci kamatozású lakáshitelt célszerű felvenni?

2021.05.03.
Szerző: akolcson.hu
Utoljára módosítva: 2021. szeptember 21. 19:25

Hitelfelvétel előtt álltok a pároddal? Nagyobb lakásba, házba költöznétek? Szeretnétek gyereket is néhány éven belül? Nagy családról ábrándoztok? Gondoljátok át, és jól válasszatok a lehetőségek közül: Babaváró hitelt vagy piaci kamatozású hitelt is igénybe tudtok venni.

Babaváró hitelt vagy piaci kamatozású lakáshitelt célszerű felvenni?

Babaváró hitel vagy piaci kamatozású hitel – jobban járunk, ha az előbbit választjuk?

A legfontosabb, hogy tisztában legyünk a célokkal. Ha dönteni kell, hogy a Babaváró hitel vagy piaci kamatozású hitel közül melyik a számunkra megfelelő, számításba kell vennünk, hogy mekkora családot szeretnénk a jövőben. A Babaváró hitel ugyanis kiváló konstrukció, ha több gyermeket vállalunk. Akár tízmillió forint is felvehető, az állami kamattámogatás révén a törlesztőrészlet viszont az ötvenezer forintot sem éri el húszéves futamidő esetén, ha öt éven belül megérkezik az első gyermek. Második gyermek születésével a maradék tartozás harminc százalékát elengedik, míg a harmadik kis jövevény után már egyáltalán nem kell fizetnünk a törlesztőrészletet, azt az állam átvállalja. A baj akkor van, ha nem bővül a család. Öt év letelte után ugyanis az addig felhasznált kamattámogatást egy összegben vissza kell fizetni, ami igen megterhelő lehet a családi kasszának, valamint a havi fizetnivaló is több mint a másfélszeresére emelkedik. Ettől függetlenül érdemes megfontolni a Babaváró hitel felvételét. Abban az esetben pedig semmiképp sem szabad kihagyni, ha az új ingatlan vásárlása egybeesik az első utód érkezésével.

Babaváró hitel vagy piaci kamatozású hitel – mikor döntsünk az utóbbi mellett?

Ha nem tervezünk nagy családot, akkor körülnézhetünk az egyéb kölcsönök között. Több lehetőséget is kínálnak a pénzintézetek. Választhatunk szabad felhasználású jelzáloghitelt vagy piaci lakáshitelt, de akár a személyi kölcsön mellett is letehetjük a voksunkat. Mindegyikben közös, hogy a Babaváró hitelhez képest – persze, ha annak a feltételeit tudjuk teljesíteni – valamelyest magasabbak a törlesztőrészletek. Ha mégsem teljesülnek az előbbi feltételei, akkor viszont az egyéb hitelkonstrukciók megnehezítik a döntést. Egyénileg kell eldöntenünk, hogy számunkra Babaváró hitel vagy piaci kamatozású hitel igénylése a kifizetődőbb választás. Gyermektelen párok esetén ugyanis a rövidebb lejáratú hitelekre fizetendő havi díjak akár alatta is lehetnek a Babaváró hitel törlesztőrészletének. Ez alól kivétel az ingatlanfedezet nélküli személyi kölcsön, amely általában még így is magasabb részletfizetést kínál, viszont jellemzően rövidebb futamidőket is.

Az oldalon megjelent írás kifejezetten informáló jellegű és kizárólag a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. mint a szerzőknek a véleményét jeleníti meg. A szerzők ezen véleményüket az előzetes szakmai tájékozódásuk és az akkor elérhető legrészletesebb információk alapján fogalmazták meg és jelenítik meg a közzétett írásban, ennek ellenére a szöveg tartalmazhat az olvasás napján már elavult és/vagy már nem a valóságnak mindenben megfelelő adatokat. Ennek megfelelően a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. a tévedés jogát teljes mértékben fenntartják, a fenti megfogalmazás semmilyen módon és formában nem tekinthető a tények egyértelmű megjelenítésének. Kérjük a döntése meghozatala előtt feltétlenül tájékozódjon és kérjen szakmai segítséget.

Ajánlataink

Archívum

Ajánlott hitelek

Provident Start kölcsön

THM

13,2%

Futamidő

19 hét

Hitelösszeg

100.000 Ft - 300.000 Ft

Promóció

CIB Előrelépő Személyi Kölcsön - „A” ügyfélminősítés

THM

12,07% - 18,65%

Futamidő

12 - 96 hó

Hitelösszeg

300.000 - 15.000.000 Ft

Promóció

Minősített Fogyasztóbarát Személyi Hitel

THM

12,67% - 14,92%

Futamidő

36 - 84 hó

Hitelösszeg

3.000.000 Ft - 10.000.000 Ft

Promóció

További blogbejegyzések

Melyek jelenleg a legnépszerűbb hitelek?

Melyek jelenleg a legnépszerűbb hitelek?

2021.06.09.

A legnépszerűbb hitelek egy csokorba szedve, hogy könnyebb legyen a választás!

Tovább olvasom
Így kérhetsz TB jogviszony igazolást a Babaváró hitelhez

Így kérhetsz TB jogviszony igazolást a Babaváró hitelhez

2023.08.22.

A TB jogviszonyt több esetben is igazolni kell. De miről is van szó? Hát arról, hogy dolgozunk, így a társadalombiztosítási járadékunk be van fizetve, vagyis biztosítottak vagyunk, és igénybe vehetjük az ingyenes orvosi ellátást. De mi köze ennek a Babaváró hitelhez? Mutatjuk.

Tovább olvasom
5 tipp a babaváró hitel felvételéhez

5 tipp a babaváró hitel felvételéhez

2019.07.22.

A babaváró hitel mindenki fantáziáját megmozgatta, aki mostanában alapítana családot, sőt, még azok is elkezdtek tervezgetni, akik eddig nem nagyon vágtak volna bele a gyereknevelésbe. Ha ezt a cikket olvasod, akkor valószínűleg téged is érint a dolog, itt van 5 tipp a babaváró hitel felvételéhez!

Tovább olvasom
A Babaváró hitel igénylési feltételei 2022-ben

A Babaváró hitel igénylési feltételei 2022-ben

2022.08.09.

Az igénylési feltételek 2022-ben minimálisan módosultak a Babaváró hitelnél; az alábbiakból mindent megtudhatsz, ami ezzel kapcsolatos.

Tovább olvasom

További hírek a hirnavigator.hu támogatásával