Személyi kölcsönSzemélyi kölcsönHirdetés

Babaváró hitel megszüntetése – hogyan történik?

2020.02.28.
Szerző: akolcson.hu
Utoljára módosítva: 2021. szeptember 22. 07:56

Ha érdeklődsz a babaváró hitel iránt, vagy már fel is vetted, akkor biztosan sok cikket olvastál már a témában. Mi is, de számunkra ez úgymond „munkaköri kötelesség”, viszont sehol sem találtunk olyan összefoglalást, ami azt taglalná, hogy hogyan is történik a babaváró hitel megszüntetése. Épp ezért az alábbiakban ennek pótlását olvashatod.

Babaváró hitel megszüntetése – hogyan történik?

A babaváró hitel megszüntetése alatt azt értjük, amikor a hitel támogatássá alakul, vagyis az állam 100%-ban elengedi a teljes fennálló tőketartozást. Ez abban az esetben történhet meg, ha az igénylőnek három gyermeke születik a hitelkérelem leadása után. Sajnos – vagy épp szerencsére – ott még nem tart a világ, hogy mindenkiről mindent tudjanak, éppen ezért a harmadik gyermek születését Neked kell bejelentened annál a banknál, ahol igényelted a babaváró hitelt. Eddigre már lesz rutinod ebben, hiszen az első két gyermek születésekor ugyanez a teendő a fizetési moratóriumnál, mivel az sem automatikus.

A babaváró hitel megszüntetése tehát egy bejelentéssel indul. Ám nem elegendő ezt szóban megtenned. Írásbeli nyilatkozatra is szükséged lesz, valamint be kell mutatnod a gyermek születési anyakönyvi kivonatát is. A korábbiaknál, vagyis a moratóriumnál is hasonlóképpen kell eljárnod, tehát az első két gyermeked anyakönyvi kivonatainak másolatai a banknál megtalálhatóak lesznek eddigre; ezekkel nem kell törődnöd. A bank ezek után elindít az állam felé egy igénylést, utóbbi pedig kiegyenlíti az előbbi felé a még fennálló tőketartozásodat. Ezek után nyugodtan hátradőlhetsz, hiszen nincs több dolgod, csak a gyermekeiddel kell foglalkoznod!

A babaváró hitel megszüntetése tehát nem nagy feladat, csupán időre lesz szükség hozzá, hacsak nem hármas-ikrekkel ajándékoz meg a sors. Ne felejtsd el: a bank nem tud róla, ha lépnie kell, ezért Neked kell megtenni a megszüntetéshez vezető első lépéseket! Amennyiben kérdésed lenne a témával kapcsolatban, fordulj hozzánk bizalommal megadott elérhetőségeink egyikén!

Az oldalon megjelent írás kifejezetten informáló jellegű és kizárólag a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. mint a szerzőknek a véleményét jeleníti meg. A szerzők ezen véleményüket az előzetes szakmai tájékozódásuk és az akkor elérhető legrészletesebb információk alapján fogalmazták meg és jelenítik meg a közzétett írásban, ennek ellenére a szöveg tartalmazhat az olvasás napján már elavult és/vagy már nem a valóságnak mindenben megfelelő adatokat. Ennek megfelelően a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. a tévedés jogát teljes mértékben fenntartják, a fenti megfogalmazás semmilyen módon és formában nem tekinthető a tények egyértelmű megjelenítésének. Kérjük a döntése meghozatala előtt feltétlenül tájékozódjon és kérjen szakmai segítséget.

Ajánlataink

Archívum

Ajánlott hitelek

Provident Start kölcsön

THM

13,2%

Futamidő

19 hét

Hitelösszeg

100.000 Ft - 300.000 Ft

Promóció

CIB Előrelépő Személyi Kölcsön - „A” ügyfélminősítés

THM

12,07% - 18,65%

Futamidő

12 - 96 hó

Hitelösszeg

300.000 - 15.000.000 Ft

Promóció

Minősített Fogyasztóbarát Személyi Hitel

THM

15,41% - 15,67%

Futamidő

36 - 84 hó

Hitelösszeg

3.000.000 Ft - 10.000.000 Ft

Promóció

További blogbejegyzések

Szükséges dokumentumok a babaváró hitelhez

Szükséges dokumentumok a babaváró hitelhez

2019.07.24.

Szinte mindent tudunk már a babaváró hitelről: a feltételeit, az igénylés menetét, a kedvezmények mértékét, stb., ám arról már sokkal kevesebb szó esik, hogy mik a szükséges dokumentumok a babaváró hitelhez. Jelen cikkünkben erre adunk választ; az alábbiakban tételesen felsoroljuk Neked, hogy miket kell feltétlenül beszerezned.

Tovább olvasom
Igényelhetünk egyetemistaként babaváró hitelt?

Igényelhetünk egyetemistaként babaváró hitelt?

2021.08.29.

Egyetemista vagy, és szeretnél babaváró hitelt igényelni? Nincs akadálya, ha teljesíted a feltételeket!

Tovább olvasom
Minden, amit a Babaváró hitel előtörlesztéséről tudnunk kell!

Minden, amit a Babaváró hitel előtörlesztéséről tudnunk kell!

2022.01.27.

A Babaváró hitel segítheti egy család elindulását az életben. Ez egy szabadon felhasználható kölcsön, ami állami támogatással lehet a miénk, ha gyereket vállalunk. De mi történik akkor, ha előtörlesztésen gondolkodunk? Mutatjuk. Minden, amit a Babaváró hitel előtörlesztéséről tudnunk kell.

Tovább olvasom
A Babaváró hitel Állampapírba fektetése

A Babaváró hitel Állampapírba fektetése

2021.11.29.

A Babaváró hitelt az igénylők egy része befektetési célra használja fel. A befektetés egyik módja, hogy a kölcsönösszegből Állampapírt vásárolunk. Megnéztük, megéri-e állampapírba fektetni a Babaváró hitelt. Mutatjuk, hogy mire kell figyelni ennél a befektetésnél.

Tovább olvasom

További hírek a hirnavigator.hu támogatásával