Személyi kölcsönSzemélyi kölcsönHirdetés

Babaváró hitel külföldön dolgozóknak – lehetséges?

2021.03.19.
Szerző: akolcson.hu
Utoljára módosítva: 2021. szeptember 21. 19:39

A babaváró hitel külföldön dolgozóknak is egy elérhető lehetőség, ám némileg másként, mint azoknak, akik itthon vállalnak munkát. Mutatjuk a részleteket!

Babaváró hitel külföldön dolgozóknak – lehetséges?

A babaváró hitel a külföldön dolgozóknak és gyakorlatilag mindenki másnak is egy nagyszerű lehetőség, hiszen 3 gyermek születése esetén akár vissza nem térítendő támogatássá is alakulhat, és az első gyermek megszületése után már a futamidő végéig garantált a kamatmentessége is. Természetesen ehhez nem kevés feltételnek kell megfelelni, amelyek között szerepel, hogy az elbírálása csak abban az esetben lehet pozitív, ha az igénylők legalább egyike legalább egy 3 éves munkaviszonyt tud igazolni. Ez a külföldön dolgozókra is abszolút érvényes, ám csak korlátozottan.

Milyen jogviszonyok fogadhatóak el?

Háromféle lehetőség létezik:

• magyarországi TB jogviszony

• felsőoktatási intézményben nappali képzésben folytatott tanulmányok

• magyar állampolgár keresőtevékenysége alapján más államban fennálló TB jogviszony

Ezek összeadódnak, és folyamatosnak tekinthető az időszak, ha maximum 30 nap megszakítás van közöttük, illetve, ha a felsőoktatási intézményben folytatott tanulmányok befejezése után a következő jogviszony megkezdéséig nincs hat hónapnál hosszabb megszakítás.

Akkor tehát a babaváró hitel külföldön dolgozóknak is elérhető?

Itt kezd bonyolódni a helyzet, ugyanis a fentebb olvasható pontok magyarországi TB jogviszonyra vonatkoznak. Ha a babaváró hitelt külföldön dolgozóként szeretnéd igényelni, akkor a hitelkérelem benyújtását megelőző fél évben csak a magyarországi TB jogviszony fogadható el, a külföldi nem, tehát az igénylés előtt itthon kell dolgoznod legalább fél évig, vagy a házastársad részéről kell meglennie a fenti jogviszonyok valamelyikének. Az elvárt, fél éves, magyarországi munkaviszonyt megelőző időszakban szerzett külföldi TB jogviszonyt azonban beszámítják a jogosultsági időbe.

Összegezve tehát arról van szó, hogy ha a babaváró hitelt külföldön dolgozóként igényelnéd, megteheted, ám az amúgy sem könnyen teljesíthető feltételek csak még nehezebbé válhatnak, illetve mindenképp plusz fél évnyi időbe telik, hogy egyáltalán beadhasd az igénylésedet, és eközben itthon kell munkát vállalnod.

Ha a babaváró hitel helyett inkább egy olcsó személyi kölcsönt vennél fel, tekintsd meg ajánlatainkat, majd indítsd el az igénylést online!

Az oldalon megjelent írás kifejezetten informáló jellegű és kizárólag a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. mint a szerzőknek a véleményét jeleníti meg. A szerzők ezen véleményüket az előzetes szakmai tájékozódásuk és az akkor elérhető legrészletesebb információk alapján fogalmazták meg és jelenítik meg a közzétett írásban, ennek ellenére a szöveg tartalmazhat az olvasás napján már elavult és/vagy már nem a valóságnak mindenben megfelelő adatokat. Ennek megfelelően a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. a tévedés jogát teljes mértékben fenntartják, a fenti megfogalmazás semmilyen módon és formában nem tekinthető a tények egyértelmű megjelenítésének. Kérjük a döntése meghozatala előtt feltétlenül tájékozódjon és kérjen szakmai segítséget.

Ajánlataink

Archívum

Ajánlott hitelek

Provident Start kölcsön

THM

13,2%

Futamidő

19 hét

Hitelösszeg

100.000 Ft - 300.000 Ft

Promóció

CIB Előrelépő Személyi Kölcsön - „A” ügyfélminősítés

THM

12,07% - 18,65%

Futamidő

12 - 96 hó

Hitelösszeg

300.000 - 15.000.000 Ft

Promóció

Minősített Fogyasztóbarát Személyi Hitel

THM

12,67% - 14,92%

Futamidő

36 - 84 hó

Hitelösszeg

3.000.000 Ft - 10.000.000 Ft

Promóció

További blogbejegyzések

Mi a babaváró hitel?

Mi a babaváró hitel?

2020.06.15.

Rengeteg szó esik mostanában a Családi Otthonteremtési Kedvezmény (CSOK) köréről. A népszerű állami támogatás mellett egyik másik program – a maximum 10 millió forintos, szabad felhasználású kölcsön – is igen felkapott téma. Mi a babaváró hitel?

Tovább olvasom
A Babaváró hitel Állampapírba fektetése

A Babaváró hitel Állampapírba fektetése

2021.11.29.

A Babaváró hitelt az igénylők egy része befektetési célra használja fel. A befektetés egyik módja, hogy a kölcsönösszegből Állampapírt vásárolunk. Megnéztük, megéri-e állampapírba fektetni a Babaváró hitelt. Mutatjuk, hogy mire kell figyelni ennél a befektetésnél.

Tovább olvasom
Milyen támogatásokat kaphatnak a kétgyermekes családok 2024-ben?

Milyen támogatásokat kaphatnak a kétgyermekes családok 2024-ben?

2024.01.24.

Egy támogatás könnyebbé teheti egy kétgyermekes család életét. 2024-ben is elérhető számtalan támogatás a kétgyermekes családoknak. Utánajártunk, hogy mik ezek, és megmutatjuk, hogy mindenki tisztában legyen a lehetőségeivel. Részletek a cikkben.

Tovább olvasom
Mit tegyünk, ha nem kapunk babaváró kölcsönt?

Mit tegyünk, ha nem kapunk babaváró kölcsönt?

2020.10.12.

A babaváró kölcsönnek számos feltétele van, és elég, ha csak az egyiket nem tudod teljesíteni, máris elutasítják a kérelmedet. Ezen felül természetesen a jövedelmi helyzet és az igényelt összeg viszonya is okozhatja, hogy nem kapod meg, ez azonban nem segít abban az esetben, ha pénzre lenne szükséged.

Tovább olvasom

További hírek a hirnavigator.hu támogatásával