Személyi kölcsönSzemélyi kölcsönHirdetés

Az átlagos személyi kölcsön igényléshez mennyi jövedelem szükséges?

2020.10.05.
Szerző: akolcson.hu
Utoljára módosítva: 2021. szeptember 21. 21:03

Az attól függ, mit jelent az átlagos személyi kölcsön! Nos, a kérdés nem egyszerű, mert még a Központi Statisztikai Hivatalnál sem biztos, hogy találnánk erre vonatkozó információt, így nem tudjuk megmondani, mi pontosan az a jövedelem, amivel konkrétan Te akkora személyi kölcsönt vehetsz fel, amekkorára szükséged lenne, de azért adunk néhány támpontot.

Az átlagos személyi kölcsön igényléshez mennyi jövedelem szükséges?

Az átlagos személyi kölcsön tehát egy megfoghatatlan fogalom, hiszen több oldalról is meg lehet közelíteni: a THM, az átlagosan felvehető hitelösszeg, vagy akár a futamidő felől is. A THM viszonylag egyszerű, hiszen csak össze kell hasonlítani a bankok ajánlatait, és egy középértéken lévő hitelt kiválasztani, majd megnézni, hogy mekkora a minimálisan elvárható jövedelem az esetében. A futamidő igazából mindegy, hiszen akár rövid, akár hosszú futamidőről van szó, a bank ugyanazt a jövedelmi szintet fogja elvárni. Ami viszont már komoly gondokat okozhat, az a felvenni kívánt hitelösszeg.

Az átlagos személyi kölcsön egyes statisztikák szerint nagyjából 1 millió forint körül mozog, vagyis a leggyakrabban ennyit igényelnek az ügyfelek, legyen szó bármelyik bankról. Természetesen akadnak nagyobb és kisebb igények is, de mondjuk, hogy az átlagos személyi kölcsön 1 millió forint. A bank által elvárt jövedelem többnyire a minimálbér, esetleg valamivel alacsonyabb, vagy magasabb, tehát ha ezt a szintet eléri a jövedelmed, akkor már jó eséllyel adhatod be az igénylésedet.

A JTM szabályozás azonban közbeszólhat, hiszen kimondja, hogy a jövedelmed csak 50, illetve 60%-ig terhelhető hiteltörlesztéssel, és az utóbbi csak abban az esetben, ha eléred a havi nettó 500.000 forintot. A maximális futamidő általában 8 év, vagyis 96 hónap, ám akad bank, amely csak 7, vagy 6 évet nyújt. Ha ezen adatok alapján végzünk egy gyors számítást, akkor azt kapjuk, hogy maximális futamidőre megkaphatod az átlagos személyi kölcsönt akár minimálbérrel is, de ha biztosra akarsz menni, jobban jársz, ha a választott bank hitelkalkulátorát használod.

Amennyiben kérdésed lenne az átlagos személyi kölcsönökkel kapcsolatban, fordulj hozzánk bizalommal megadott elérhetőségeink egyikén!

Az oldalon megjelent írás kifejezetten informáló jellegű és kizárólag a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. mint a szerzőknek a véleményét jeleníti meg. A szerzők ezen véleményüket az előzetes szakmai tájékozódásuk és az akkor elérhető legrészletesebb információk alapján fogalmazták meg és jelenítik meg a közzétett írásban, ennek ellenére a szöveg tartalmazhat az olvasás napján már elavult és/vagy már nem a valóságnak mindenben megfelelő adatokat. Ennek megfelelően a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. a tévedés jogát teljes mértékben fenntartják, a fenti megfogalmazás semmilyen módon és formában nem tekinthető a tények egyértelmű megjelenítésének. Kérjük a döntése meghozatala előtt feltétlenül tájékozódjon és kérjen szakmai segítséget.

Ajánlataink

Archívum

Ajánlott hitelek

Provident Start kölcsön

THM

13,2%

Futamidő

19 hét

Hitelösszeg

100.000 Ft - 300.000 Ft

Promóció

CIB Előrelépő Személyi Kölcsön - „A” ügyfélminősítés

THM

12,07% - 18,65%

Futamidő

12 - 96 hó

Hitelösszeg

300.000 - 15.000.000 Ft

Promóció

Minősített Fogyasztóbarát Személyi Hitel

THM

12,67% - 14,92%

Futamidő

36 - 84 hó

Hitelösszeg

3.000.000 Ft - 10.000.000 Ft

Promóció

További blogbejegyzések

Hitel gyorsan? Mi az elindítási folyamat és az időhatár?

Hitel gyorsan? Mi az elindítási folyamat és az időhatár?

2018.12.21.

Ha nagyon sürgősen szeretnél pénzhez jutni, akkor két lehetőséged van. Kölcsönkérsz egy baráttól, rokontól, ismerőstől, vagy egy bankhoz fordulsz. Ha az előbbi nem megoldható, akkor marad az utóbbi, de nem kell aggódnod; a hitel gyorsan folyósításra kerül, bizonyos esetekben akár a pár óra alatt!

Tovább olvasom
Mekkora jövedelem szükséges a személyi kölcsönhöz?

Mekkora jövedelem szükséges a személyi kölcsönhöz?

2018.02.20.

A személyi kölcsön az egyik legkönnyebben hozzáférhető hitelforma, így sokan választják. Ha Te is ebben gondolkodsz, és 200.000 Ft feletti összeget szeretnél felvenni, akkor nem mindegy, hogy mekkora a jövedelem amivel rendelkezel.

Tovább olvasom
Banki hitelek válogatottan, oldalunk segítségével

Banki hitelek válogatottan, oldalunk segítségével

2019.01.28.

A hitelfelvétel manapság már egyre egyszerűbb. Hiszen minden pénzintézetnek van weboldala, ahol részletesen olvashatunk minden hitelkonstrukcióról. Ha valaki a legjobb banki hitelt szeretné megtalálni, akkor már arra sincs szükség, hogy egyenként végignézze az összes honlapot. Oldalunk segítségével pár kattintás alatt eljuthat a számára megfelelő kölcsönig.

Tovább olvasom
A fedezet nélküli hitelek fajtái

A fedezet nélküli hitelek fajtái

2021.01.05.

A fedezet nélküli hitelek sokszínűek, és mindegyik más-más élethelyzetekben nyújt megoldást.

Tovább olvasom

További hírek a hirnavigator.hu támogatásával