A vállalati kötvények népszerűsége növekszik a befektetőknél

A vállalati kötvények, illetve tulajdonképpen minden kötvény komoly népszerűségnek örvendtek mindig is, ám napjainkban emelkedés figyelhető meg.

Az amerikai vállalati kötvények és az állampapírok közötti árfolyamkülönbség napjainkban minimális, ami arra utal, hogy a vártnál gyorsabb infláció nem veti vissza a gazdasági fellendülést a befektetők véleménye szerint. A legfrissebb trend azt mutatja, hogy a befektetők a kockázatosabb, de magasabb hozamú vállalati kötvényeket választják a kevésbé magas besorolású papírok helyett. És hogy ez hogyan hat a mi életünkre?

A vállalati kötvények itthon is népszerűek

Egyrészt az amerikai részvénypiac itthonról is elérhető, tehát azok, akik szeretnének beszállni az amerikai vállalati kötvények piacába, itthonról is megtehetik azt, és ehhez nincs szükség komoly informatikai tudásra sem. Egy másik nézőpontból vizsgálva persze nagyjából sehogy, hiszen a hazai és az amerikai pénzügyi szabályozások teljesen mások, és az ottani intézkedések semmilyen, vagy csak minimális hatással bírnak a magyarországi pénzpiacra.

A magyar vállalati kötvények is érdemesek a figyelmünkre

Természetesen a magyar cégek is adnak ki különféle kötvényeket, amelyekbe a magyar befektetők elhelyezhetik a pénzüket, és ezek is igen jó hozamokat képesek garantálni, ám tudni kell, hogy korántsem akkorát, mint az amerikai piacon elérhető vállalati kötvények. Annak, aki hajlandó kockáztatni, és persze a megfelelő mennyiségű pénzzel is rendelkezik, érdemesebb közvetítő szakemberrel konzultálnia, majd inkább az amerikai piacról beszerezni azokat a vállalati kötvényeket, amelyekre a szakértő is rábólint.

Kisbefektetőknek mibe érdemes fektetni?

A magyar vállalati kötvények kisbefektetők számára is elérhetőek, de természetesen akadnak olyan befektetési lehetőségek, amelyek kockázatmentesek, vagy csak minimális kockázatot kell vállalni melléjük, és garantált hozammal is kecsegtetnek. Ehhez ráadásul nincs szükség nagy összegekre, elegendő csupán havi szinten minimális pénz, és persze kitartás: a befektetési életbiztosításokról van szó.

Ha szeretnél befektetésekkel foglalkozni, de a vállalati kötvényeket még nem próbálnád ki, tekintsd meg befektetési életbiztosításainkat, válassz, majd indítsd el a szerződés megkötésének folyamatát mindössze néhány kattintással!

Provident kölcsön Provident kölcsön Hirdetés

Ajánlott hitelek

Megújuló Hitel

THM

20,74 - 24,60%

Futamidő

13-57 hónap

Hitelösszeg

100.000 - 1.500.000 Ft

§

Megújuló Hitel

Privát Kölcsön

THM

20,5%

Futamidő

12 - 84 hó

Hitelösszeg

500.000 - 2.990.000 Ft

§

Privát Kölcsön

CIB Előrelépő Személyi Kölcsön - AKTÍV250

THM

8,17%*

Futamidő

12 - 84 hó

Hitelösszeg

500.000 - 10.000.000 Ft

§

CIB Előrelépő Személyi Kölcsön - AKTÍV250