Személyi kölcsönSzemélyi kölcsönHirdetés

A szabad felhasználású jelzáloghitelek feltételei

2020.12.03.
Szerző: akolcson.hu
Utoljára módosítva: 2021. szeptember 21. 20:33

A szabad felhasználású hitelt bármire költheted a lakásod felújításától kezdve egészen az autóvásárlásig; vannak azonban feltételei, amiket teljesítened kell ahhoz, hogy megkaphasd!

A szabad felhasználású jelzáloghitelek feltételei

Mit kell tudni a szabad felhasználású jelzáloghitelekről?

A szabad felhasználású jelzáloghitelek maximális futamideje 35 év, és kizárólag Forint alapon igényelhetőek, tehát nincs árfolyamkockázat, emellett a kamatozásuk kedvező és a törlesztőrészleteket is alacsonyan lehet tartani. Ingatlanfedezettel a felvehető összeg az ingatlan becsült piaci értékének a 80%-a, de másodlagos ingatlan bevonásával akár a 100% elérése is lehetséges, jövedelemigazolás viszont feltétlenül szükséges, emellett bevonhatsz adóstársat is. A maximális hitelösszeg 50 millió forint lehet, és akár induló költségek nélkül is igényelhető! Ez utóbbi többféle módon lehetséges: a fent leírt két lehetőség, azaz egy adóstárs bevonása, illetve a másodlagos ingatlan bevonása mellett opció lehet még a Családok Otthonteremtési Kedvezményének felvétele, de kipótolhatod személyi kölcsönnel is, illetve egyéb módszerek is létezhetnek a kiegészítésre. Emellett van még egy lehetőséged, de talán ez a legnehezebb: keress olyan ingatlant a piacon, aminek a vételára lényegesen alacsonyabb, mint a piaci értéke!

Az szabad felhasználású jelzáloghitelek igénylési feltételeiről mondhatjuk, hogy a szokásosak: a 18. életévedet be kell töltened, rendelkezned kell egy minimum három hónapos munkaviszonnyal, vagy nyugdíjjal, magyar állampolgárnak kell lenned, vagy ha külföldi állampolgár vagy, akkor egy állandó magyarországi lakcímre lesz szükséged, illetve a keresetednek el kell érnie a mindenkori minimálbér összegét. Emellett az is fontos, hogy nem szerepelhetsz a KHR negatív adóslistán!

Ha tudod teljesíteni a feltételeket, és szükséged is van szabad felhasználású jelzáloghitelre, akkor mielőtt felvennéd, mindenképp hasonlítsd össze a piac összes ajánlatát, hogy megtalálhasd a számodra legmegfelelőbbet!

Az oldalon megjelent írás kifejezetten informáló jellegű és kizárólag a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. mint a szerzőknek a véleményét jeleníti meg. A szerzők ezen véleményüket az előzetes szakmai tájékozódásuk és az akkor elérhető legrészletesebb információk alapján fogalmazták meg és jelenítik meg a közzétett írásban, ennek ellenére a szöveg tartalmazhat az olvasás napján már elavult és/vagy már nem a valóságnak mindenben megfelelő adatokat. Ennek megfelelően a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. a tévedés jogát teljes mértékben fenntartják, a fenti megfogalmazás semmilyen módon és formában nem tekinthető a tények egyértelmű megjelenítésének. Kérjük a döntése meghozatala előtt feltétlenül tájékozódjon és kérjen szakmai segítséget.

Ajánlataink

Archívum

Ajánlott hitelek

Provident Start kölcsön

THM

13,2%

Futamidő

19 hét

Hitelösszeg

100.000 Ft - 300.000 Ft

Promóció

CIB Előrelépő Személyi Kölcsön - „A” ügyfélminősítés

THM

12,07% - 18,65%

Futamidő

12 - 96 hó

Hitelösszeg

300.000 - 15.000.000 Ft

Promóció

Minősített Fogyasztóbarát Személyi Hitel

THM

12,67% - 14,92%

Futamidő

36 - 84 hó

Hitelösszeg

3.000.000 Ft - 10.000.000 Ft

Promóció

További blogbejegyzések

Felsőoktatási TB jogviszony számít a babaváró hitelnél?

Felsőoktatási TB jogviszony számít a babaváró hitelnél?

2019.10.21.

Ha babaváró hitelt szeretnél felvenni, akkor számos feltételt kell teljesítened. Amik között kiemelt helyet foglal el a TB jogviszony kérdése. Sok fiatal házaspárnál jelent problémát, hogy egyikük, vagy mindketten egyetemre, illetve főiskolára járnak, vagy nemrég fejezték be a tanulmányaikat, így felsőoktatási TB jogviszonnyal rendelkeznek.

Tovább olvasom
Babaváró hitel megszüntetése – hogyan történik?

Babaváró hitel megszüntetése – hogyan történik?

2020.02.28.

Ha érdeklődsz a babaváró hitel iránt, vagy már fel is vetted, akkor biztosan sok cikket olvastál már a témában. Mi is, de számunkra ez úgymond „munkaköri kötelesség”, viszont sehol sem találtunk olyan összefoglalást, ami azt taglalná, hogy hogyan is történik a babaváró hitel megszüntetése. Épp ezért az alábbiakban ennek pótlását olvashatod.

Tovább olvasom
K&H kölcsön online, otthonról!

K&H kölcsön online, otthonról!

2019.03.13.

Online eddig is lehetett hitelt igényelni, de mindig volt benne valami, ami miatt nem volt teljesen elektronikus a folyamat: papíralapú dokumentumok, szerződéskötés miatt aláírópont felkeresése, és még sorolhatnánk. 2018 novembere óta azonban a K&H kölcsöne elérhető úgy is, hogy ténylegesen nem kell kimozdulni otthonról, és minden online történik!

Tovább olvasom
A legjobb gyorskölcsönök online!

A legjobb gyorskölcsönök online!

2020.01.03.

Ha sürgősen pénzre lenne szükséged, akkor jó, ha tudod, hogy a legjobb gyorskölcsönök online érhetőek el. Bankfióki igényléssel viszont nem tudsz ilyen hitelkonstrukcióhoz jutni. Ha ezt a cikket olvasod, akkor jó eséllyel már rákerestél erre a témára, és utána olvastál, hogy milyen lehetőségeid vannak. Mi arra teszünk kísérletet, hogy minden lehetőséggel megismertessünk, ami érdemes lehet a figyelmedre.

Tovább olvasom

További hírek a hirnavigator.hu támogatásával