Személyi kölcsönSzemélyi kölcsönHirdetés

A lakástakarék, mire jó?

2018.01.09.
Szerző: akolcson.hu
Utoljára módosítva: 2021. szeptember 23. 20:32

A lakástakarék jelentése (rövidítve: LTP): A lakás előtakarékosság egy államilag támogatott lakásfinanszírozási lehetőség. Az állam a megtakarítás után támogatást nyújt. A lakás-takarékpénztár a megtakarítási idő lejártával kedvező hitellehetőséget biztosít. Minden magyar állampolgár igénybe veheti, családi állapottól és jövedelemtől függetlenül.

A lakástakarék, mire jó?

A kérdés sokszor előkerül, pedig a válasz kézenfekvő és egyszerű: a lakástakarék megtakarításból telket, lakást, családi házat, tanyát is vásárolhatsz, vagy akár építkezhetsz is, de vásárolhatsz lakáshasználati jogot is, például nyugdíjasházban, akár élethosszig is! Szintén felhasználhatod bővítésre, felújításra, korszerűsítésre és helyreállításra is!

Az viszont már nem annyira ismert lehetőség, hogy közműépítésre, vagy ennek átalakítására is lehet használni, vagyis felhasználhatod a lakástakarék megtakarításodat út-, kerítés-, vagy járdaépítésre, illetve ezek felújítására is! A közművek közé tartoznak az áram-, gáz-, víz- és szennyvízvezetékek, illetve a vízelvezető árkok és a fűtési rendszer, de akár az internetes vagy televíziós hálózat is. Azt is kevesen tudják, hogy a lakástakarék megtakarításon beépített bútorokat és szintén beépített háztartási eszközöket is vásárolhatnak, ami lehet mosó-, vagy mosogatógép, sütő, tűzhely, vagy akár légkondicionáló is, a beépített bútor pedig lehet a lakás bármely pontján, és bármilyen célra felhasználható. Az viszont már sokkal közismertebb, hogy a lakástakarék megtakarításból bármilyen lakáscélú hitelt elő lehet törleszteni.

A lakástakarék megtakarítás tehát többszörösen is előnyös lehet Számodra. Közel háromszoros hozamot lehet vele elérni az átlagos lekötött betétekkel szemben. A bank számára is biztosíték a hitelképességre, ugyanis a rendszeres, pontosan befizetett lakástakarék megtakarítás fontos szempont a hitelek felvételénél. Így a bank szívesebben folyósít majd hitelt a számodra, hiszen biztosítottnak látja azt, hogy a kihelyezett hitelösszeg megtérülhet a jövőben.

Ha a fentiek elolvasása után Te is úgy döntesz, hogy lakástakarék megtakarításba fekteted a pénzedet, akkor előtte mindenképp hasonlítsd össze a lakás-takarékpénztárak ajánlatait, amit oldalunk segítségével könnyedén megtehetsz!

Az oldalon megjelent írás kifejezetten informáló jellegű és kizárólag a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. mint a szerzőknek a véleményét jeleníti meg. A szerzők ezen véleményüket az előzetes szakmai tájékozódásuk és az akkor elérhető legrészletesebb információk alapján fogalmazták meg és jelenítik meg a közzétett írásban, ennek ellenére a szöveg tartalmazhat az olvasás napján már elavult és/vagy már nem a valóságnak mindenben megfelelő adatokat. Ennek megfelelően a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. a tévedés jogát teljes mértékben fenntartják, a fenti megfogalmazás semmilyen módon és formában nem tekinthető a tények egyértelmű megjelenítésének. Kérjük a döntése meghozatala előtt feltétlenül tájékozódjon és kérjen szakmai segítséget.

Ajánlataink

Archívum

Ajánlott hitelek

Provident Start kölcsön

THM

13,2%

Futamidő

19 hét

Hitelösszeg

100.000 Ft - 300.000 Ft

Promóció

CIB Előrelépő Személyi Kölcsön - „A” ügyfélminősítés

THM

12,07% - 18,65%

Futamidő

12 - 96 hó

Hitelösszeg

300.000 - 15.000.000 Ft

Promóció

Minősített Fogyasztóbarát Személyi Hitel

THM

12,67% - 14,92%

Futamidő

36 - 84 hó

Hitelösszeg

3.000.000 Ft - 10.000.000 Ft

Promóció

További blogbejegyzések

Kik jogosultak az ÁFA visszatérítési támogatásra 2024-ben?

Kik jogosultak az ÁFA visszatérítési támogatásra 2024-ben?

2024.01.16.

Az ÁFA visszatérítési támogatás egy a számtalan támogatás közül, amit a családok igénybe vehetnek 2024-ben. Fontos ismerni ezeket a támogatásokat, mert támogatással könnyebb. Sokkal könnyebb. Mi utánajártunk, hogy miért jó nekünk ez a támogatási forma. Mutatjuk, hogy mit találtunk.

Tovább olvasom
A legjobb lakáshitel ajánlatok egy helyen

A legjobb lakáshitel ajánlatok egy helyen

2019.10.31.

Aki érdeklődik a lakáshitelek iránt, az tudja, hogy rengetegféle van belőlük, és egy laikus számára nagyon nehezen átláthatóak. Oldalunk viszont azért jött létre, hogy segítséget nyújtson ebben. Az alábbiakban kifejtjük, hogy mit találhatsz nálunk, ha most jársz itt először.

Tovább olvasom
Kizáró okok a Széchenyi hiteleknél

Kizáró okok a Széchenyi hiteleknél

2020.07.28.

Teljesen mindegy, hogy magánszemélyként, vagy vállalkozóként szeretnél hitelt felvenni, mindenképpen számolnod kell azzal, hogy feltételeket kell teljesítened, és természetesen kizáró okokkal is találkozni fogsz, amelyek fennállása esetén el fogják utasítani a hitelkérelmedet. Az új Széchenyi hitelek esetében sincs ez másként, vagyis mind feltételek, mind kizáró okok szerepelnek a hitelkonstrukciók leírásaiban.

Tovább olvasom
Mit kell tudni a falusi CSOK-ról 2022-ben?

Mit kell tudni a falusi CSOK-ról 2022-ben?

2022.03.25.

A CSOK és a falusi CSOK a legnépszerűbb támogatások közé tartozik. A szabályok azonban változnak, és fontos, hogy naprakész információkkal rendelkezzünk, ha igénybe akarjuk venni őket. Utánajártunk, és mutatjuk, hogy mit kell tudni a falusi CSOK-ról 2022-ben.

Tovább olvasom

További hírek a hirnavigator.hu támogatásával