Személyi kölcsönSzemélyi kölcsönHirdetés

A babaváró hitel röviden összefoglalva

2019.06.20.
Szerző: akolcson.hu
Utoljára módosítva: 2021. szeptember 22. 10:52

Újabbnál újabb módokat láthatunk, amelyeket a kormány mutat be, hiszen tény, ami tény: fogy a magyar. A CSOK különféle módozatai után a legfrissebb fejlemény a babaváró hitel, ami július 1.-től vehető igénybe. Ha gyermeket tervezel a közeljövőben, akkor te is érintett vagy, érdemes hát elolvasnod az alábbi írásunkat!

A babaváró hitel röviden összefoglalva

A babaváró hitel tulajdonképpen egy szabad felhasználású személyi kölcsön, amit kizárólag házastársak igényelhetnek, és aminek különlegessége a rendkívül hosszú futamidő. Maximum 20 év lehet! A törlesztőrészletet is maximálták 50.000 forintban, kamat pedig nincs, de ha nem születik gyermek a családban a szerződéskötéstől számított öt éven belül, akkor a kamatot is meg kell fizetni. A törlesztés három évig szüneteltethető az első gyermek megszületése után, a második gyermeknél pedig további három év halasztást lehet kérni! Lényeges még, hogy a második gyermek megszületése után a fennmaradó tőketartozás 30%-át, a harmadik után pedig a 100%-át az állam elengedi! További információt a támogatásról itt találsz, kattints ide.

A babaváró hitel a 2019. július 1. után született gyermekek után veheted igénybe, és jó tudni, hogy a legalább 12 hetes magzatokat a törvény már gyermeknek tekinti. Alapfeltétel az igényléshez az, hogy az igénylő pár legalább egyik tagja minimum három éves, folyamatos TB jogviszonnyal rendelkezzen.

A legjobb hírt a végére hagytuk: a CSOK-ot és a babaváró hitelt akár együtt is fel lehet venni! Ha célod a családalapítás, akkor fölöttébb könnyen tudod majd megoldani az ingatlanvásárlást! Viszont azt se felejtsd el, hogy a JTM szabályozást mindkettő esetében figyelembe veszik, és a negatív KHR listán való szereplés kizáró ok! Jó, ha tudod, hogy a KHR lista a CSOK vissza nem térítendő támogatás igénylésénél nem kizáró tényező, tehát azt így is fel tudod venni! Partnerünk ajánlatait is tekintsd meg, itt.

Ha kérdéseid maradtak volna a babaváró hitellel kapcsolatban cikkünk elolvasása után, vedd fel velünk a kapcsolatot, szívesen válaszolunk!

Az oldalon megjelent írás kifejezetten informáló jellegű és kizárólag a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. mint a szerzőknek a véleményét jeleníti meg. A szerzők ezen véleményüket az előzetes szakmai tájékozódásuk és az akkor elérhető legrészletesebb információk alapján fogalmazták meg és jelenítik meg a közzétett írásban, ennek ellenére a szöveg tartalmazhat az olvasás napján már elavult és/vagy már nem a valóságnak mindenben megfelelő adatokat. Ennek megfelelően a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. a tévedés jogát teljes mértékben fenntartják, a fenti megfogalmazás semmilyen módon és formában nem tekinthető a tények egyértelmű megjelenítésének. Kérjük a döntése meghozatala előtt feltétlenül tájékozódjon és kérjen szakmai segítséget.

Ajánlataink

Archívum

Ajánlott hitelek

Provident Start kölcsön

THM

13,2%

Futamidő

19 hét

Hitelösszeg

100.000 Ft - 300.000 Ft

Promóció

CIB Előrelépő Személyi Kölcsön - „A” ügyfélminősítés

THM

12,07% - 18,65%

Futamidő

12 - 96 hó

Hitelösszeg

300.000 - 15.000.000 Ft

Promóció

Minősített Fogyasztóbarát Személyi Hitel

THM

12,67% - 14,92%

Futamidő

36 - 84 hó

Hitelösszeg

3.000.000 Ft - 10.000.000 Ft

Promóció

További blogbejegyzések

Hiteleket válogatottan, egy oldalon

Hiteleket válogatottan, egy oldalon

2019.05.31.

Egy hitelfelvétel minden esetben nehéz dolog, és nem feltétlenül azért, mert a bankok olyan kemény követelményeket támasztanának; a megfelelő hitelkonstrukció megtalálása az esetek többségében rengeteg időt emészt fel. Szerencsére manapság már nem feltétlenül ez a helyzet, hiszen több lehetőség is kínálkozik arra, hogy a hiteleket válogatottan tudd átnézni, és ehhez nem is feltétlenül kell meglátogatnod egy hitelközvetítő irodát; elég hozzá az internet is!

Tovább olvasom
OTP hitel – milyen hiteleket kínál az OTP Bank?

OTP hitel – milyen hiteleket kínál az OTP Bank?

2019.01.25.

Az OTP Bank az egyik legrégebbi szereplő a magyar pénzpiacon. Az egyik legnagyobb is, hiszen ma már külföldön is találunk OTP bankfiókokat. A hitelezés terén szintén nagy tapasztalattal rendelkezik, és többnyire az új hiteltermékeket elsőként tőlük lehet igényelni. Lássuk, hogy milyen OTP hitel létezik manapság, ha felkeressük a bankot!

Tovább olvasom
Személyi kölcsönt otthonról, online? Megoldható!

Személyi kölcsönt otthonról, online? Megoldható!

2019.06.28.

Nincs olyan ember, akinek ne lenne elemi érdeke, hogy mindent a lehető legegyszerűbben oldjon meg. Ha Te is ezt gondolod magadról, akkor ajánlunk egy lehetőséget, amivel még egyszerűbbé teheted az életedet. A lehető legegyszerűbbé a hitelfelvételt. Sokszor írtunk már erről, de hátha még nem olvastad. A személyi kölcsönt otthonról, online is igényelheted, vagyis ki sem kell mozdulnod a lakásodból. Csupán internetkapcsolatra és egy számítógépre lesz szükséged a művelethez!

Tovább olvasom
Mi a különbség a CSOK és a babaváró támogatás között?

Mi a különbség a CSOK és a babaváró támogatás között?

2019.05.10.

Mióta megjelent a CSOK 2019-es módosítása, számtalanszor tették már fel nekünk a fenti kérdést. A CSOK két részre bontható. A vissza nem térítendő támogatásra és a kamattámogatott hitelre. A babaváró támogatás tulajdonképpen egy kedvezményes hitelkonstrukció. Ebben a cikkben a két hitelt hasonlítjuk össze azért, hogy tiszta vizet öntsünk a pohárba. Lássuk először a CSOK kamattámogatott hitelt!

Tovább olvasom

További hírek a hirnavigator.hu támogatásával