Személyi kölcsönSzemélyi kölcsönHirdetés

A babaváró hitel 2020-ban így igényelheted

2020.04.29.
Szerző: akolcson.hu
Utoljára módosítva: 2023. július 26. 16:01

A babaváró hitel 2020 legnépszerűbb hitelterméke lesz, ez már most látható, hiszen előnye, mint égen a csillag, hátránya viszont – a feltételek teljesítése esetén – gyakorlatilag semmi. Az igénylésének kritériumai maradtak ugyanazok, de a tavalyi indulás óta sikerült tapasztalatokat szereznünk a témában, így összeállítottunk egy listát, aminek segítségével könnyebben hozzájuthattok.

A babaváró hitel 2020-ban így igényelheted

Lényeges, hogy a babaváró hitel 2020 állam által megszabott kritériumai mellett a bankok saját feltételeit is teljesítenetek kell, és erre kiváló példa a KHR rendszerrel kapcsolatos kitétel: az erre vonatkozó jogszabály kimondja, hogy a passzív KHR listán szereplők is igényelhetik a babaváró hitelt, ám a bankok belső szabályzata szerint a KHR listán való szereplés kizáró ok, akár aktív, akár passzív a státusz. A következőkben pontokba szedve olvashatod a lényeges különbségeket és a hozzájuk kapcsolódó tudnivalókat.

  • A bankok sem a minimálisan elfogadható hitelösszeget, sem a jövedelmek elfogadhatóságát nem kezelik egyformán. A kismamák jövedelmét például egyes bankok teljesen figyelmen kívül hagyják. Máshol pedig csak a 70%-át fogadják el, de akad olyan pénzintézet is, amelyik az egészet számításba veszi. A vállalkozásból származó jövedelmek megítélése szintén eltérő, sőt, külön feltételrendszere van.
  • A JTM szabályozás szerint a törlesztőrészleted a jövedelmed maximum 50, illetve 60%-a lehet, és ez mindenhol így van. A különbségek abból adódnak, hogy egyes bankoknál a kamatmentes törlesztést veszik alapul. Máshol viszont a kamattal terhelt, annuitásos törlesztőrészletet. Ez azonban még nem minden, mert a két szélsőérték között több számítási mód lehetséges, és bármelyikkel találkozhatsz valamelyik pénzintézetnél.
  • A babaváró hitelt önerőként szintén csak korlátozott módokon veheted igénybe: 75%-át fordíthatod önrészre, vagyis egy 10.000.000 forintos babaváró hitel igényléséből 7.500.000 forint az, amiből önerő lehet. Ez persze csak az állam által megszabott érték, de van olyan bank is, amelyiknél ez csupán 60%.
  • Nem minden banknál kérheted a babaváró hitelt hitelkiváltásra, és van, ahol korlátozzák a kiváltható hitelek körét. Fontos, hogy ez a bankon belüli hitelkiváltásra vonatkozik, vagyis ha másik banknál igényled a babaváró hitelt, és a JTM szabályozásba is belefér az igénylésed a másik hiteleddel együtt, akkor nincs akadálya.

Ha kérdésetek lenne a babaváró hitellel kapcsolatban, tegyétek fel nekünk megadott elérhetőségeinken!

Az oldalon megjelent írás kifejezetten informáló jellegű és kizárólag a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. mint a szerzőknek a véleményét jeleníti meg. A szerzők ezen véleményüket az előzetes szakmai tájékozódásuk és az akkor elérhető legrészletesebb információk alapján fogalmazták meg és jelenítik meg a közzétett írásban, ennek ellenére a szöveg tartalmazhat az olvasás napján már elavult és/vagy már nem a valóságnak mindenben megfelelő adatokat. Ennek megfelelően a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. a tévedés jogát teljes mértékben fenntartják, a fenti megfogalmazás semmilyen módon és formában nem tekinthető a tények egyértelmű megjelenítésének. Kérjük a döntése meghozatala előtt feltétlenül tájékozódjon és kérjen szakmai segítséget.

Ajánlataink

Archívum

Ajánlott hitelek

Provident Start kölcsön

THM

13,2%

Futamidő

19 hét

Hitelösszeg

100.000 Ft - 300.000 Ft

Promóció

CIB Előrelépő Személyi Kölcsön - „A” ügyfélminősítés

THM

12,07% - 18,65%

Futamidő

12 - 96 hó

Hitelösszeg

300.000 - 15.000.000 Ft

Promóció

Minősített Fogyasztóbarát Személyi Hitel

THM

15,41% - 15,67%

Futamidő

36 - 84 hó

Hitelösszeg

3.000.000 Ft - 10.000.000 Ft

Promóció

További blogbejegyzések

Kiknek érdemes még 2023-ban igényelni a Babaváró hitelt?

Kiknek érdemes még 2023-ban igényelni a Babaváró hitelt?

2023.12.06.

A Babaváró hitel egy rendkívül kedvező, kamattámogatott kölcsön, ami akár 10 millió forintig is elérhető házaspárok számára 2023-ban. De a Babaváró hitel feltételei 2024-től jelentősen szigorításra kerülnek. A feleség életkora 41-ről 30 évre csökken, bár a felvehető hitelösszeg 10 millió forintról 11 millió forintra nő. Ezért, ha valaki családalapítást tervez, érdemes még 2023-ban igényelni a Babaváró hitelt. Utánajártunk, hogy kiknek érdemes még idén igényelni a Babaváró hitelt.

Tovább olvasom
Babaváró hitel 10 nap alatt? Lehetséges!

Babaváró hitel 10 nap alatt? Lehetséges!

2019.12.28.

Sajnos manapság még csak a személyi kölcsönök esetében érhető el az egy napon belüli folyósítás. A babaváró hitel pedig lényegesen bonyolultabb konstrukció, mint egy átlagos hiteltermék. Épp ezért nem érdemes abban reménykedni, hogy azonnal hozzájuthatunk. Ha a babaváró hitelt 10 nap alatt megkapjuk, akkor már mondhatjuk, hogy mindent jól csináltunk, és a bank sem gördített akadályokat az utunkba.

Tovább olvasom
Babaváró hitelt csak egyszer lehet igényelni!

Babaváró hitelt csak egyszer lehet igényelni!

2019.08.05.

A babaváró hitel körüli felhajtás tökéletesen érthető, hiszen gyakorlatilag ingyen pénznek számít. Azt azonban jó, ha tudod, hogy a babaváró hitelt csak egyszer lehet igényelni, vagyis a teljes keret, amit lehívhatsz, 10.000.000 forint. Lássuk a részleteit!

Tovább olvasom
Jogosultságellenőrző kalkulátor a babaváró hitelhez

Jogosultságellenőrző kalkulátor a babaváró hitelhez

2019.07.04.

Babaváró hitelt készülsz igényelni, de nem tudod, vajon megkapod-e? Előre szinte senki sem fogja tudni megmondani ezt neked 100%-os biztonsággal, ám van lehetőség arra, hogy megbizonyosodj arról. A lényeges kritériumokat teljesíted. Oldalunkon megtalálhatod a jogosultságellenőrző kalkulátorunkat, illetve a leglényegesebb tudnivalókat a babaváró hitellel és annak igénylésével kapcsolatban. Így könnyebben vághatsz neki a hitelfelvételnek!

Tovább olvasom

További hírek a hirnavigator.hu támogatásával