Személyi kölcsönSzemélyi kölcsönHirdetés

5+1 tipp első lakás vásárlásához

2021.04.03.
Szerző: akolcson.hu
Utoljára módosítva: 2021. szeptember 21. 19:33

Az első lakás megvásárlása fantasztikus élmény – hogy tényleg az is legyen, mindenképp fogadd meg alábbi tanácsainkat!

5+1 tipp első lakás vásárlásához

Első lakás vásárlásakor hajlamosak vagyunk csak a pozitívumokra figyelni, a negatívumokat pedig figyelmen kívül hagyni, ráadásul számtalan apró részlet sem kerül tisztázásra, amelyek pedig a későbbiekben sok bosszúságot okozhatnak: az újdonsült tulajdonos csak a szép jövőt látja maga előtt, a problémákat viszont szőnyeg alá söpri. Annak érdekében, hogy minden a lehető legnagyobb rendben menjen, és a beköltözés után se zavarhassa meg semmi a mindennapjaidat, összegyűjtöttünk számodra 5+1 tippet.

1. A fenntartási költségek

Ezeket szerencsére sokan figyelik, ám nem maradhatnak le a listáról. Az első lakás vásárlása mindig örömteli, főleg, ha egy kihagyhatatlan ajánlatba futsz bele. Ám arra is gondolnod kell, hogy milyen költségekkel jár majd az életed, miután beköltöztél!

2. A rezsi tényleges tartalma

Szorosan kapcsolódik az előző ponthoz, ám ezt már sokan felejtik el, amikor az első lakásukat vásárolják meg. A rezsi ugyanis több dologból tevődik össze, aminek két alkategóriája van: a változó és a fix költségek. A változó költségek rajtad állnak, hiszen például villanyszámlát az után fizetsz, amennyit fogyasztasz, viszont a közös költséget egyáltalán nem tudod befolyásolni, ez utóbbiban viszont lehetnek olyan szolgáltatások, amelyek miatt megéri kifizetni a magasabbat is.

3. A társasház működése

Ne felejtsd el megtudakolni, hogy milyen formában, illetve milyen eredménnyel működik a társasház! Ilyenkor a téged is érintő kérdések: a költségvetés állapota, a gyűjtések mikéntje, illetve mire gyűjt aktuálisan, illetve a jövőben a társasház.

4. A társasházhoz tartozó területek

Fontos, hogy tudd, mi tartozik még a társasházhoz. Ha esetleg egy bekötőút és annak világítása is, akkor számolj igen magas fenntartási, illetve javítási költségekkel!

5. A felújítási költségek

Teljesen egyértelmű, hogy hacsak nem frissen felújított az ingatlan amit első lakásként vásárolsz meg, akkor a felújításra is költened kell. Erről nem szabad megfeledkezned, hiszen akár a vételár 30-40%-a is lehet, ami komoly terheket és hosszas munkálatokat jelent! Ennek kapcsán a műszaki átadást is kiemelt figyelemmel kell kísérned!

+1. A hitel

Ha nincs elegendő megtakarításod az első lakás megvásárlására, akkor hitelt kell felvenned. Fontos, hogy ne az első ajánlatra csapj le, hanem hasonlítsd össze a bankok ajánlatait oldalunkon, majd indítsd el a folyamatot online!

Az oldalon megjelent írás kifejezetten informáló jellegű és kizárólag a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. mint a szerzőknek a véleményét jeleníti meg. A szerzők ezen véleményüket az előzetes szakmai tájékozódásuk és az akkor elérhető legrészletesebb információk alapján fogalmazták meg és jelenítik meg a közzétett írásban, ennek ellenére a szöveg tartalmazhat az olvasás napján már elavult és/vagy már nem a valóságnak mindenben megfelelő adatokat. Ennek megfelelően a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. a tévedés jogát teljes mértékben fenntartják, a fenti megfogalmazás semmilyen módon és formában nem tekinthető a tények egyértelmű megjelenítésének. Kérjük a döntése meghozatala előtt feltétlenül tájékozódjon és kérjen szakmai segítséget.

Ajánlataink

Archívum

Ajánlott hitelek

Provident Start kölcsön

THM

13,2%

Futamidő

19 hét

Hitelösszeg

100.000 Ft - 300.000 Ft

Promóció

CIB Előrelépő Személyi Kölcsön - „A” ügyfélminősítés

THM

12,07% - 18,65%

Futamidő

12 - 96 hó

Hitelösszeg

300.000 - 15.000.000 Ft

Promóció

Minősített Fogyasztóbarát Személyi Hitel

THM

15,41% - 15,67%

Futamidő

36 - 84 hó

Hitelösszeg

3.000.000 Ft - 10.000.000 Ft

Promóció

További blogbejegyzések

Milyen lakáshitelek közül választhatunk a Gránit Banknál?

Milyen lakáshitelek közül választhatunk a Gránit Banknál?

2023.03.14.

A Gránit Bank lakáshitelei kiemelkedően kedvező kamatozással és akciókkal csábítják az ügyfeleket; ismerkedj meg velük közelebbről!

Tovább olvasom
Milyen előnyei vannak a türelmi idős lakáshiteleknek?

Milyen előnyei vannak a türelmi idős lakáshiteleknek?

2023.06.16.

A türelmi idős lakáshitel elnevezés csábító lehet. Utánajártunk, hogy mi van a vonzó elnevezés mögött, milyen előnye lehet a türelmi idős lakáshitel igénylésének, és mi az, amire mindenképpen gondoljunk, mielőtt döntést hozunk. Mutatjuk a részleteket.

Tovább olvasom
A lakásvásárlás menete

A lakásvásárlás menete

2021.03.16.

A lakásvásárlás menete egy kellemes időszakkal kezdődik, ám ez után jön a bonyodalom. Az alábbiakban ehhez nyújtunk némi támpontot.

Tovább olvasom
Mennyibe kerül egy lakáshitel? Vizsgáljuk meg a lakáshitel-ajánlatokat!

Mennyibe kerül egy lakáshitel? Vizsgáljuk meg a lakáshitel-ajánlatokat!

2020.06.10.

Milyen költségei vannak egy lakáshitelnek? A kérdés nem is olyan egyszerű, mint ahogyan az elsőre tűnik. Sokszor ugyanis nem elég megnézni a különböző mutatókat (úgy, mint a kamat, a THM, vagy a törlesztőrészlet nagysága), hanem érdemes átfogóbban, részletesen vizsgálni a különféle lakáshitel-ajánlatokat.

Tovább olvasom