Személyi kölcsönSzemélyi kölcsönHirdetés

10 tény a babaváró hitelről

2019.07.04.
Szerző: akolcson.hu
Utoljára módosítva: 2021. szeptember 22. 10:47

A babaváró hitel az utóbbi idők slágere, és mivel ennyire népszerű, sok téves információ is napvilágot lát vele kapcsolatban. Ebben a cikkben ezeket a tévhiteket szeretnénk eloszlatni; lássunk tehát 10 tény a babaváró hitelről!

10 tény a babaváró hitelről

Tehát következzen a 10 tény a babaváró hitelről:

1. Nem kell aggódnod az igénylési határidő miatt

Számos helyen lehetett arról olvasni, hogy a kismamák attól félnek, hogy lecsúsznak a támogatásról, ha július elejére vannak kiírva szülésre. Szerencsére ez a félelem alaptalan: ha július hónapban születik meg a gyermek, akkor július 31.-ig be lehet adni a babaváró hitel igénylését, és így a kamattámogatás és a 3 éves moratórium lehetősége is megmarad.

2. A gyermek születése nem függ össze a szerződéskötés idejével

Akkor sincs gond, ha a gyermek a szerződés aláírása előtt születik meg, mert az igénylés beadási ideje a mérvadó: ha az igénylést követően születik meg, akkor jár a támogatás.

3. Ingatlanhitelhez, önerőként a babaváró hitel 75%-a fogadható el

Ha önerőként szeretnéd felhasználni a babaváró hitelt, akkor van egy rossz hírünk: csak a háromnegyedét költheted erre, a maradék 25%-ot viszont hitelként fogják kezelni, így nem hogy önerő nem lehet, de még a törlesztésbe is „beleszól”.

4. A szülés utáni, három éves moratórium nem automatikus

Az első és második gyermek születése után 3 éves szüneteltetést kérhetsz, de hangsúlyos, hogy kérheted; ha ugyanis nem adsz be erre vonatkozó kérelmet, akkor ugyanúgy fizetned kell tovább a hitel törlesztőrészleteit.

5. A szüneteltetés alatt a kezességvállalási díjat se kell fizetni

A három éves moratórium ideje alatt szó szerint semmit sem kell fizetni, vagyis minden díj alól mentességet kapsz.

6. A moratórium igényléséhez a második gyermeknek nem kell a futamidő első 5 évében megszületnie

A második gyermek a teljes futamidő alatt bármikor születhet, és kérheted a törlesztőrészlet szüneteltetését.

7. A babaváró hitelt hitelkiváltásra is felhasználhatod

Bármilyen ellenkező híresztelés, amit ezzel kapcsolatban olvashattál, téves: a babaváró hitelt fel lehet használni arra, hogy egy, vagy több, már meglévő hiteledet előtörleszd. Már csak azért sem voltak igazak ezek a hírek, mert a babaváró hitel szabad felhasználású, vagyis arra költöd, amire akarod!

8. Válás esetén a kamatmentesség megszűnik

Ha a gyermek megszületése után elváltok, akkor a hitelt a továbbiakban piaci kamatokkal kell tovább fizetned, sőt, az addig kapott támogatást is vissza kell fizetned, ámbár méltányossági alapon lehet mentességet kérni a korábbi támogatás visszafizetése alól.

9. Ha elutasítják a kérelmet, akkor azt már nem adhatod be más bankhoz

A babaváró hitel csak egyszer igényelhető, viszont az elutasítást követően újra beadhatod az igénylést – akár más bankhoz is –, ám ha felvettél már egy kisebb összeget, akkor a 10.000.000 forintból fennmaradó részt már nem kaphatod meg.

10. A külföldi TB jogviszony is megfelelő

Van olyan bank – nem mindegyik –, ami elfogadja a külföldi TB jogviszonyt az utolsó 180 napon belüli időszakra is, így a külföldről hazaköltözők is igénybe vehetik a támogatást.

Az oldalon megjelent írás kifejezetten informáló jellegű és kizárólag a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. mint a szerzőknek a véleményét jeleníti meg. A szerzők ezen véleményüket az előzetes szakmai tájékozódásuk és az akkor elérhető legrészletesebb információk alapján fogalmazták meg és jelenítik meg a közzétett írásban, ennek ellenére a szöveg tartalmazhat az olvasás napján már elavult és/vagy már nem a valóságnak mindenben megfelelő adatokat. Ennek megfelelően a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. a tévedés jogát teljes mértékben fenntartják, a fenti megfogalmazás semmilyen módon és formában nem tekinthető a tények egyértelmű megjelenítésének. Kérjük a döntése meghozatala előtt feltétlenül tájékozódjon és kérjen szakmai segítséget.

Ajánlataink

Archívum

Ajánlott hitelek

Provident Start kölcsön

THM

13,2%

Futamidő

19 hét

Hitelösszeg

100.000 Ft - 300.000 Ft

Promóció

CIB Előrelépő Személyi Kölcsön - „A” ügyfélminősítés

THM

12,07% - 18,65%

Futamidő

12 - 96 hó

Hitelösszeg

300.000 - 15.000.000 Ft

Promóció

Minősített Fogyasztóbarát Személyi Hitel

THM

12,67% - 14,92%

Futamidő

36 - 84 hó

Hitelösszeg

3.000.000 Ft - 10.000.000 Ft

Promóció

További blogbejegyzések

Mi a különbség az aktív és a passzív KHR között?

Mi a különbség az aktív és a passzív KHR között?

2018.09.12.

A KHR, más néven a Központi Hitelinformációs Rendszer egy adatbázis, amiben minden hitelfelvevő szerződései szerepelnek, és szétválasztja a rendben törlesztett és a problémás hiteleket. A KHR minden hitelszerződést, fizetési késedelmet, mulasztást, csalást, visszaélést nyilván tart.

Tovább olvasom
Lakáshitel feltételei 2019-ben

Lakáshitel feltételei 2019-ben

2019.12.22.

A hitelkonstrukciókhoz szabott feltételek folyamatosan változnak, és ez alól a lakáshitelek sem kivételek. Ha ez nem lenne elég, a hitelek kritériumai bankonként eltérhetnek. Így okozva totális káoszt, de mi segítünk rendet teremteni, és összefoglaljuk Neked, hogy mik a lakáshitel feltételei 2019-ben!

Tovább olvasom
MiniKölcsönt, akár 1 óra alatt!

MiniKölcsönt, akár 1 óra alatt!

2018.07.20.

Minikölcsönt érdemes megjegyezned ezt a nevet, ha kisebb összegre lenne szükséged, mert átmeneti pénzzavarba kerültél, akkor megtaláltad azt, ami kihúz a bajból! A MiniKölcsönnel gyorsan és egyszerűen juthatsz pénzhez, és rövid futamidővel fizetheted vissza! Lássuk, mit kell tudni róla!

Tovább olvasom
Jogosultságellenőrző kalkulátor a babaváró hitelhez

Jogosultságellenőrző kalkulátor a babaváró hitelhez

2019.07.04.

Babaváró hitelt készülsz igényelni, de nem tudod, vajon megkapod-e? Előre szinte senki sem fogja tudni megmondani ezt neked 100%-os biztonsággal, ám van lehetőség arra, hogy megbizonyosodj arról. A lényeges kritériumokat teljesíted. Oldalunkon megtalálhatod a jogosultságellenőrző kalkulátorunkat, illetve a leglényegesebb tudnivalókat a babaváró hitellel és annak igénylésével kapcsolatban. Így könnyebben vághatsz neki a hitelfelvételnek!

Tovább olvasom

További hírek a hirnavigator.hu támogatásával