Takarék fix jelzáloghitelek Hirdetés
2019.02.09.
Szerző: akolcson.hu

10 kérdés hitelfelvétel előtt, amit már nagyon sokan feltettek a részünkre, ezért most úgy gondoltuk összeszedjük és megválaszoljuk őket egy bejegyzésben.

10 kérdés hitelfelvétel előtt

Ez az a 10 kérdés hitelfelvétel előtt, amit mindenféleképpen fuss át, mert nagy segítségedre lehet az eredményes hitelfelvételhez.

 

Jövedelem nélkül vehetek fel hitelt?

 

Erre nagyon egyszerű a válasz, mert NEM! Ennek az az egyszerű oka, hogy a jelenlegi szabályzat szerint csak az a személy vehet fel kölcsön, aki rendelkezik minimum 3 hónapos munkaviszonnyal. Providentnél nem szükséges a 3 hónapos munkaviszony, ott mindenféleképpen érdemes megpróbálnod a hitelfelvételt.

 

KHR listásként igényelhetek hitelt?

 

Igen, de csak a Providentnél és a MiniKölcsönnél; jelenleg ez a két pénzintézet kínál kölcsönt KHR-es ügyfeleknek. Az előbbinél ezt magasabb kamattal kompenzálják, az utóbbinál pedig maximum 300.000 forint igényelhető legfeljebb 90 napos futamidőre.

 

Mekkora jövedelem kell a kölcsönigényléshez?

 

Banktól függ, hogy mekkora jövedelmet fogad el, de általában a minimálbér szükséges. A legkevsebb jövedelem, amire szükséged lesz az 70.000 Ft nettó. Providentnél és a Minikölcsönnél ez is eltérhet, mert kevesebb jövedelmet is elfogadnak.

 

Közmunkásként kaphatok hitelt?

 

Igen, de ezt szintén a jövedelem határozza meg, és mivel a közmunkáért kapott bér legtöbbször az elvártnál alacsonyabb, ezért ilyen igénylést csak kevés bank fogad be hitelbírálatra.

 

Hány hónap munkaviszony szükséges?

 

Ez bankonként változó; van, ahol három hónap, és van, ahol tizenkettő, ráadásul még a hitel típusa is befolyásolja, hiszen például folyószámlahitelt már egy havi jóváírással igényelhetsz.

 

Általában milyen dokumentumokra lesz szükségem, ha alkalmazott vagyok?

 

Szintén függ a banktól és a hitel típusától, de munkáltatói igazolásra, bankszámlakivonatokra, bizonyos esetekben közüzemi számlákra, nyugdíjasként pedig nyugdíjszelvényre mindig szükség van.

 

Vállalkozóként milyen dokumentumokra lesz szükségem?

 

NAV jövedelemigazolást, adóbevallást, illetve nullás adóigazolást kell beszerezned.

 

Adóstárs bevonására mikor van szükség?

 

Ha egyedül nem vagy hitelképes, tehát nincs jövedelmed, vagy ha az nem elegendő az igényelt hitelösszeghez. Némelyik bank kötelezővé is teszi bizonyos hiteltermékek esetében.

 

Mekkora hitelösszeget kaphatok?

 

Jövdelemarányos törlesztőrészlet mutató, jelentéséről itt olvashatsz.
Ha a fizetésed 400.000 Ft nettó alatt van, akkor 50%-át fordíthatod törlesztőrészletre, amennyiben 400.000 Ft nettó felett, akkor 60%-át. Így egyszerűen kiszámolhatod, hogy mekkora hitelösszeget kaphatsz. Természetesen bele kell számolnod az összes törlesztőrészletedet.

 

Fedezet mikor szükséges az igényléshez?

 

Akkor, ha olyan hitelt szeretnél felvenni, aminél ez feltétel.

Személyi kölcsön ajánlatokért kattints ide, ha tovább szeretnél olvasni a személyi kölcsönökkel kapcsolatosan, akkor pedig ide.

Ajánlataink

Archívum

Hirdetés

Ajánlott hitelek

Prémium250 Kölcsön Számlával

THM

7,9%

Futamidő

12 - 84 hó

Hitelösszeg

800.000 - 6.000.000 Ft

§

Provident Havi Kölcsön

THM

24,6%

Futamidő

30 hó

Hitelösszeg

600.000 Ft - 1.500.000 Ft

§

MKB Mosoly Személyi kölcsön

THM

7,2% - 13,8%

Futamidő

24 - 84 hó

Hitelösszeg

300.000 Ft - 7.000.000 Ft

§

További blogbejegyzések